Tarhoňa
Vyzkoušejte skvělou přílohu tarhoňu, která vládne slovenské a maďarské kuchyni.
Výrobce: | Natural Pack | |
Kód produktu: | PRODUCT-108323 |
Další vlastnosti |
|
Tarhoňa
Tarhoňa je druh těstovinové rýže, používané hlavně ve slovenské a maďarské kuchyni. Jsou to drobné nočky z nudlového těsta vyrobené z hrubé mouky a vajec, které se vypracují v těsto dost tuhé na to, aby šlo nastrouhat na malé kousky. Ty se pak suší na slunci nebo v mírně rozpálené troubě a uchovávají se do zásoby. Tarhoňa se vaří jako příloha, zejména k perkeltu, používá se jako zavářka do polévek nebo se může jíst samotná, opečená na sádle a posypaná paprikou.
Složení:
Semolina z tvrdé pšenice
Alergeny jsou ve složení vyznačené tučným písmem.
Víte že?
Tarhoňa má více způsobů úpravy. Ve městě Szentes se například uvaří ve vodě a pak se smíchá se zakysanou smetanou nebo s vajíčkem. Ve většině případů se napřed na sucho podusí na sádle s cibulkou nebo na oleji. Poté se ochutí červenou paprikou a uvaří se ve slané vodě. V oblasti Nagykunság se zase vaří na slanině s cibulí a bramborami. Dělá se z ní i mléčná kaše, kdy se tarhoňa po dušení na tuku podlije mlékem a uvaří do měkka.
Výživová hodnota (100g)
Energie | 355 kcal |
Tuky | 0.7 g |
z toho nasycené MK | 0.2 g |
Sacharidy | 75 g |
z toho cukry | 3.2 g |
Bílkoviny | 12 g |
Sůl | 0.01 g |
Vyberte si druh plodu | tarhoňa |
Výrobce | Natural Pack group s.r.o., Starovice 320, 693 01 Starovice |
Země původu suroviny | Itálie |
Trvanlivost | 24 měsíců od data výroby |