PlodySlunce.cz

+420 518 606 018 Registrace pro velkoobchod

Tarhoňa

  • Tarhoňa
Právě s prohlíží 5 zákazníků

Tarhoňa

PRODUCT-108323

Tarhoňa (maďarsky tarhonya, anglicky egg barley, česky drobení) je druh těstovinové rýže, používané ve slovenské a maďarské kuchyni.


Štítky

Popis produktu

Tarhoňa jsou drobné nočky z nudlového těsta. Z hrubé mouky a vajec se vypracuje těsto dost tuhé na to, aby šlo nastrouhat na kousky asi půlcentimetrové. Ty se pak suší na slunci nebo v mírně rozpálené troubě a uchovávají se do zásoby. Tarhoňa se vaří jako příloha, zejména k perkeltu, používá se jako zavářka do polévek nebo se může jíst samotná, opečená na sádle a posypaná paprikou.

Tarhoňa má více způsobů úpravy. Ve městě Szentes se například uvaří ve vodě a pak se smíchá se zakysanou smetanou nebo s vajíčkem. Ve většině případů se napřed na sucho podusí na sádle s cibulkou nebo na oleji. Poté se ochutí červenou paprikou a uvaří se ve slané vodě. Takto zhotovená těstovinová kaše se jmenuje öregtarhonya (stará tarhoňa), keménytarhonya (tvrdá tarhoňa), aratótarhonya (tarhoňa pro žně). V oblasti Nagykunság se vaří na slanině s cibulí a bramborami. Dělá se z ní i mléčná kaše, tarhoňa se po podušení na tuku podlije mlékem a uvaří do měkka.


Samostatnou kategorií je tarhonya jako příloha. Uvaří se ve slané vodě, voda se slije a vařené těstoviny se podávají k masitým pokrmům stejně jako vařené brambory nebo do polévek jako zavářka.

Konzumace pro dospělé a děti ve věku od 3 let bez omezení, kromě osob citlivých na některou ze složek výrobku. Výrobek obsahuje lepek. Složení: Pšeničná mouka, vejce, voda



Tuky 2.70g 3.90 %
z toho nasycené MK 0.60g 3.00 %
Sacharidy 66.80g 26.00 %
z toho cukry 1.10g 1.20 %
Bílkoviny 12.90g 26.00 %
Sůl 0.10g 1.70 %
Minimální trvanlivost 12 měsíců Země původu Maďarsko Hmotnost 400 g / 1000 g Doba dodání do 5 dnů

Nabídka podobných produktů